Ładowanie Wydarzenia

• To event minęło.

Kociewie dla Rodaka – czyli spotkanie autorskie z Anną Sakowicz

16 listopada 2017 @ 17:00

Zapraszamy 16.11. o godzinie 17-stej do Filii nr 6 MBP w Olsztynie (ul. Jarocka 65) na spotkanie autorskie z Anną Sakowicz – autorką takich książek jak: „Żółta tabletka”, „Szepty dzieciństwa”, „Złodziejka marzeń”, „To się da!”, „Już nie uciekam”, „Niedomówienia”.

Anna Sakowicz uwielbia wędrówki po meandrach literatury, czarny humor oraz zabawę konwencją literacką. Mieszka w Starogardzie Gdańskim. Prowadzi dwa blogi: www.kuradomowa.blogujaca.pl i www.anna-sakowicz.blog.pl.

„Warto podkreślić, iż w powieści Anny Sakowicz nie znajdziecie tak często powielanego schematu ucieczki na prowincję, celem otworzenia działalności agroturystycznej, czy też innego biznesu. Autorka, wbrew panującemu trendowi, pokusiła się o wplecenie w fabułę swojej książki całkiem innych wątków, które jednocześnie bawią ale i potrafią zasmucić. Wykreowana przez pisarkę bohaterka doświadcza bowiem jednocześnie wielu szczęśliwych chwil, jak i momentów smutku, i głębokiej refleksji. Pamiętna, najlepsza moim zdaniem scena z powieści, czyli kupowanie prezentu w sex shopie bawi do łez, by za chwilę sceną z czytaniem książek nieuleczalnie chorym dzieciom w hospicjum – skłaniać do głębokiego współodczuwania bólu i cierpienia. Widoczne w fabule kontrasty pod postacią zabawnych, ale i smutnych momentów ukazują czym jest nasze życie – zbiegiem przypadków, zbiegiem czasem śmiesznych, a czasem tragicznych sytuacji. Motywy, na podstawie których Anna Sakowicz buduje fabułę swojej powieści, to wzruszające historie, ale także komiczne wydarzenia, które niewątpliwie poprawią Wam humor. To swoisty kolaż, w którym każda czytelniczka znajdzie coś dla siebie.” (http://www.subiektywnieoksiazkach.pl/2014/11/zodziejka-marzen-anna-sakowicz.html)

Szczegóły

Data: