Ładowanie Wydarzenia

• To event minęło.

Kryminalna Warmia dla Rodaka – czyli spotkanie z Przemysławem Borkowskim

Grudzień 2 @ 00:00

Zapraszamy 9.11.2018 r. o godzinie 17-stej do Filii nr 6 MBP w Olsztynie (ul. Jarocka 65) na spotkanie autorskie z Przemysławem Borkowskim – autorem scenariuszy kabaretowych oraz powieści: „Zakładnik” i „Niedobry Pasterz”.

Przemysław Borkowski znany jest głównie jako dowcipny, inteligentny i charakterystyczny za sprawą swojego wysokiego wzrostu, aktor kabaretowy, występujący na co dzień w popularnej i przezabawnej formacji „Kabaret Moralnego Niepokoju”. Nie wszyscy jednak wiedzą, iż Pan Przemek od dobrych kilku lat próbuje swoich sił także na polu literatury i to z wielkim sukcesem. Co więcej, jego dzieła nie należą do gatunku komedii, lecz jak najbardziej poważnej, często mrocznej i wielce dramatycznej odsłony literatury popularnej. W taki charakter wpisuje się także i najnowsza powieść tego autora Zakładnik, będąca pełnokrwistą i bardzo intrygującą historią kryminalną…” (źródło: http://opetaniczytaniem.pl/recenzje/zakladnik-przemyslaw-borkowski-czwarta-strona-2017.html)

Na spotkaniu będzie nie tylko kryminalnie, ale i wesoło – jak na autora kabaretowych scenariuszy przystało

Tradycyjnie również zapraszamy na pyszną kawę i tiramisu.

Serdecznie zapraszamy. Wstęp wolny.

Szczegóły

Data: