Ładowanie Wydarzenia

• To event minęło.

Sekret dla Rodaka – czyli spotkanie autorskie z Renatą Kosin

Kwiecień 5

Zapraszamy 5.04.2018 r. o godzinie 17-stej do Filii nr 6 MBP w Olsztynie (ul. Jarocka 65) na spotkanie autorskie z Renatą Kosin – autorką scenariuszy teatralnych oraz powieści: „Mimo wszystko Wiktoria”, „Bluszcz prowincjonalny”, „Tajemnice Luizy Bein”, „Kołysanka dla Rosalie”, „Sekret zegarmistrza”, „Tatarka”, „Aleja Siódmego Anioła” oraz „Jedwabne rękawiczki”.

Z wykształcenia humanistka, z zamiłowania niespokojny duch, roztargniona marzycielka, która nade wszystko ceni ład i dobrą organizację. Prowincjuszka z urodzenia i wyboru (kiedyś podlaska, teraz warmińska). Nie przepada za wielkomiejskim zgiełkiem, choć uwielbia być wśród ludzi. Ceni sobie spokój, lecz nie znosi nudy i bezczynności. Energię i pogodę ducha czerpie z zewnątrz, dlatego lgnie do miejsc, gdzie dużo się dzieje i osób umiejących cieszyć się nawet z błahostek. Idealistka i optymistka.” (źródło: http://lubimyczytac.pl/autor/65882/renata-kosin)

Na spotkaniu nie tylko posłuchamy przesympatycznej osoby, ale napijemy się kawki i skosztujemy pysznego ciasta.

Serdecznie zapraszamy.
Wstęp wolny.